Kasteelmoordverdachte Pierre Serry probeert tevergeefs vrij te komen

03/04/17 om 11:44 - Bijgewerkt om 13:29

In de zaak van de kasteelmoord heeft verdachte Pierre Serry (66) maandag tevergeefs geprobeerd om voorwaardelijk vrij te komen.

Kasteelmoordverdachte Pierre Serry probeert tevergeefs vrij te komen

© BELGA

De verdediging van de Aalterse onderwereldfiguur had een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidstelling ingediend, maar de correctionele rechtbank wees dit af. Volgens advocaat Kris Vincke reageert Serry ontgoocheld. "Hij zit intussen al meer dan vijf jaar in de gevangenis en moet volgens de uroloog een operatie ondergaan omwille van een prostaatprobleem", stelt Kris Vincke. "Mijn cliënt had gehoopt dat hij buiten de gevangenismuren zou kunnen revalideren." Procureur Céline D'Havé verzette zich tegen de voorwaardelijke invrijheidstelling van Serry. Volgens haar kan Serry perfect in de gevangenis behandeld worden. Nog volgens D'Havé heeft Serry te lang gezwegen over zijn rol in het dossier om nu in aanmerking te kunnen komen voor een voorlopige invrijheidstelling. Pierre Serry wordt ervan verdacht als tussenpersoon te hebben opgetreden voor de moord op Stijn Saelens. Die werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in Wingene. Serry hield jarenlang de lippen stijf op elkaar, maar gaf uiteindelijk toch toe dat het de bedoeling was om Stijn Saelens van het leven te beroven. Huisdokter André Gyselbrecht, de schoonvader van Saelens, zou de opdracht hebben gegeven voor de moord. Het correctioneel proces ging op 9 maart van start en wordt op 2 mei hervat. Het vonnis wordt ergens in oktober verwacht.

(AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!