Kantinedief krijgt 2 jaar, ook andere verdachte opgepakt voor gelijkaardige feiten

Redactie KW

De man pleegde negentien inbraken in sportkantines.

De correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeelde de 30-jarige Kevin D. uit Menen tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar waarvan hij alleen zes maanden effectief naar de gevangenis moet.


Kevin D. leefde begin dit jaar op straat. Om te overleven brak hij in in kantines in Menen, Wervik, Ledegem, Geluwe en Rekkem. De heroïnverslaafde koos voor kantines en kleedkamers van voetbalploegen en ging er lopen met voedingswaren. Hij had een voorkeur voor chips en bier. Ook gsm’s in auto’s waren voor hem niet veilig. Intussen kan de man terug bij zijn ouders terecht. Bij de diefstallen werd hij twee keer geholpen door tweede betichte Nicolas D. die volhield dat hij niets afwist van de diefstallen en alleen voor vervoer zorgde. Nicolas kreeg zes maanden met uitstel.

Deze week werd ook J.S. uit Menen voorgeleid voor de Ieperse onderzoeksrechter, hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. De man wordt verdacht van diefstallen van geldsommen, gsm’s, een iPad en een horloge, onder meer uit kleedkamers van de sporthal en bij het voetbalveld in Wervik.

(WDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier