Juwelierszaak Maaiken Devos leeggeroofd in Torhout

De eigenares was tijdens de inbraak niet thuis.
Redactie KW

De politie onderzoekt een drieste inbraak in een juwelierszaak in Torhout. De dieven sloegen daar zaterdagnacht toe en maakten een gigantische buit. “Ze haalden zowat negentig procent van al mijn etalages leeg”, zegt de zaakvoerster.

De ravage in juwelierszaak Maaiken Devos Juwelen in de Ruitjesbosstraat in Torhout is enorm. Inbrekers gingen er zaterdagnacht tussen 23.30 en 00.30 uur heel erg driest te werk. Ze benaderden het zijraam van de winkel en probeerden om dat open te krijgen. “Ze sloegen er zo’n twintig minuten met een hamer op”, zegt zaakvoerster Maaiken Devos (57). “Maar dat is kogelwerend glas, dus dat krijg je niet zomaar stuk.”

De inbrekers kregen het inderdaad niet kapot en daarom gingen ze nog bruter te werk. Ze plooiden de hele omlijsting naar binnen en konden het raam op die manier zowat letterlijk uitbreken. Ze raakten de zaak binnen en begonnen aan hun plundertocht.

Gouden en briljanten juwelen

In de etalages lagen enkel gouden en briljanten juwelen. “Ik verkoop alleen echt goud en echte briljanten”, zegt Maaiken. “Ik vermoed dat ze daar ook wel van op de hoogte waren. Ze graaiden maar liefst negentig procent van mijn etalage mee. In geen tijd hadden ze het bijna allemaal mee, want ik stond zes minuten later ter plaatse en de vogels waren al gaan vliegen. Heel frustrerend allemaal.”

De daders graaiden maar liefst negentig procent van de etalage mee

Hoe groot de buit precies is, wil Maaiken niet kwijt. Maar dat die aanzienlijk is, mag wel duidelijk zijn. “Ik kan zeggen dat die gigantisch is. Maar een getal ga ik daar niet op plakken. Ik doe dit al 25 jaar en het is de eerste keer dat het me overkomt. Of dit ontmoedigend werkt? Dat is een retorische vraag. Maar ik ben zelfstandig, dus ik heb weinig andere keuze. Naarstig voortdoen en hopen dat de daders gevonden worden.”

En net daar zou Maaiken wat extra hulp voor willen vinden. De politie werd opgetrommeld, maar kon voorlopig nog geen spoor naar de dader vinden. Maaike wil de speurders hun werk laten doen, maar doet toch een voorzichtige oproep. “Ik hoop toch dat er op één of andere manier getuigen zijn. Al gaat het maar om mensen die een wagen hebben opgemerkt of zo”, zegt ze.

“Elke tip kan handig zijn. Dus ik zou mensen die iets gezien of gehoord hebben willen vragen om contact op te nemen met de politie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier