Juwelendief die peperdure ringen stal in Kortrijk gevat door snelheidsovertreding

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een gouden ring met diamant van 34.500 euro en eentje van 45.000 euro. Dat was de buit die een 44-jarige Italiaan uit Roubaix kon maken bij twee juweliers in Kortrijk en Brussel. Een snelheidsovertreding bij het binnenrijden van Kortrijk leidde de speurders uiteindelijk naar de dader. Hij zit sinds 8 september in de cel.

Op 24 februari zakte Omar K. samen met zijn minderjarige zoon naar Kortrijk af. Ze stapten juwelier Brucaro in de Doorniksestraat binnen en toonden interesse in een “ring met een grote steen”. Terwijl de zoon samen met de juwelier naar het uitstalraam ging kijken, slaagde Omar K. er in een dure ring van 34.500 euro mee te graaien. Ze verlieten de winkel zonder iets te kopen, maar beloofden te zullen terugkomen met de vrouw voor wie de ring bedoeld was om de juiste maat op te meten. De juwelier zag het duo niet meer terug, maar stelde vast dat de peperdure ring verdwenen was.

Ik heb beloofd aan mijn familie dat ik niet meer zal stelen

Via de camera’s werd duidelijk dat Omar K. met een Peugeot 206 met Franse nummerplaat het hazenpad nam. De wagen kon die dag bij het binnenrijden van Kortrijk aan een te hoge snelheid geflitst worden. Dat spoor leidde de speurders naar Frankrijk. Ondertussen bleek Omar K. in Brussel zijn kunstje nog eens netjes overgedaan te hebben. Op 14 april verdween hij bij juwelier Huis Leysen op de Grote Zavel in Brussel met een ring van 45.000 euro.

Schulden afgelost

Omar K. dacht met de juwelendiefstallen een manier gevonden te hebben om zijn schulden snel af te lossen. Hij verkocht beide sieraden voor in totaal amper 4.000 euro op markten in Frankrijk. Hij riskeert achttien maanden effectieve celstraf. Hij werd eerder ook al in Dinant en Brussel veroordeeld voor diefstallen. “Ik heb beloofd aan mijn familie dat ik niet meer zal stelen”, vertelde hij aan de rechter. “Het spijt me.” Vonnis op 11 december.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier