Justitieminister Annemie Turtelboom steunt wetswijziging Tim Vanhauwaert

© Tim Vanhauwaert, hier met zijn negen jaar oude dochtertje Femke, is tevreden over zijn meeting met Annemie Turtelboom. (Foto a-
Redactie KW

Dinsdag nam Tim Vanhauwaert, vader van de vermoorde Tibeau, deel aan een vergadering met minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD). Hij kaartte er zijn wetswijziging aan die kinderen bij familiedrama’s beter moet beschermen.

In de nacht van 7 op 8 maart 2013 vermoordde Isabelle D. haar vier jaar jonge zoontje Tibeau door hem in bad te verdrinken. Zijn vader Tim Vanhauwaert bleef verweesd achter, maarrichtte een vzw op om kinderen bij familiedrama’s beter te beschermen en sleutelde bijna een jaar lang aan een wetswijziging.

Die ging hij dinsdag bij justitieminister Annemie Turtelboom voorstellen. “En ze reageerde zeer positief”, aldus Tim. Hij stelt een achttal wijzigingen voor. “Ik ijver onder andere voor een safe place voor kinderen die met familiedrama’s te maken kunnen krijgen en ik ben van mensen dat mensen die hun kind(eren) opzettelijk doden, nooit nog in de maatschappij mogen komen. Ze moeten hun rechten als ouder verliezen.”

Minister Turtelboom benadrukte dat ze de wetswijziging tegen eind dit jaar wil realiseren. “Ik heb er een goed gevoel bij”, aldus nog Tim Vanhauwaert.

(PVH)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier