Jurylid assisenhof nu zelf in cel op verdenking moordpoging

Redactie KW

Een 39-jarige vrouw uit Zwevezele stuurde als jurylid op het assisenproces van de regenputmoord beschuldigde Wesley Van Wassenhove voor 25 jaar naar de cel, maar nu zit ze zelf achter de tralies.

De regenputmoord brengt ons terug tot 10 februari 2011. Wesley Van Wassenhove wurgde toen zijn partner Daisy Lainez. De relatie tussen Daisy en de invalide, losse arbeider Wesley Van Wassenhove uit Izegem had zijn beste tijd gehad, maar toch bracht de man de nacht nog bij de 48-jarige Kortrijkse lingerieverkoopster door. Aan de ontbijttafel liep een discussie uit de hand, waarna Wesley de vrouw wurgde en haar lijk dumpte in de regenput. Twee jaar later werd hij door het assisenhof veroordeeld tot 25 jaar opsluiting.

Een 39-jarige vrouw uit Zwevezele maakte toen deel uit van de volksjury, maar zij komt nu dus zelf in opspraak. Ze zou op het middaguur op donderdag 30 januari 2014 brand hebben gesticht. Haar (ex-) man kon toen nipt aan erger ontsnappen.

De vrouw zit sinds november vorig jaar opgesloten op verdenking van moordpoging op haar man en opzettelijke brandstichting.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier