Jongeren gooien kasseistenen van snelwegbrug in Oostende

Redactie KW

De politie is op zoek naar enkele jongeren die zondagnacht een kasseisteen van op de snelwegbrug in Oostende naar beneden gooiden. Die knalde dwars door de voorruit van de wagen van een jonge Genkenaar. De jongeman raakte gelukkig slechts lichtgewond.

Rune Van Rompuy (26) uit Genk was zondagnacht samen met een vriendin op weg naar Oostende. De twee hadden het impulsieve idee opgevat om naar de kust te rijden toen ze hoorden dat het er mooi weer zou worden. Maar op amper enkele honderden meters van de Kennedy-rotonde in Oostende ging het fout. Een kasseisteen knalde plots door de voorruit. “Een enorme knal en mijn voorruit was plots volledig verbrijzeld”, zegt Rune. “Ik besefte uiteraard niet goed wat er gebeurde, maar kon de auto als bij wonder nog veilig op de pechstrook zetten.”

Onderzoek

Zijn vriendin zag boven op de snelwegbrug even verderop een drietal jongeren staan. Zij gooiden nog een steen naar een wagen op de andere rijstrook, maar die kon nog ontwijken. De politie is dan ook onmiddellijk een onderzoek naar de stenengooiers gestart. “Dit is helaas geen éénmalig feit”, zegt Christophe Decraemer van de wegpolitie van Jabbeke. “Wij krijgen die melding regelmatig wel eens. En dan vooral in de zomer en tijdens schoolvakanties. Jongeren beseffen soms niet hoe gevaarlijk het wel is.”

En dat kan Rune enkel maar beamen. Hij reed – met de cruise control op – aan 120 kilometer per uur toen de kassei in zijn voorruit gegooid werd. “Hij viel op het ingebouwde navigatiesysteem en brak in twee”, zegt hij. “Een stuk kwam op mijn pols en mijn ribben terecht. Gelukkig gebeurde dit ‘s nachts en was er niet veel volk op de baan. Ik kon namelijk niets meer zien en had anders makkelijk een ongeval gehad.”

Schroothoop

Rune en zijn vriendin werden zelf ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn ouders kwamen hem uiteindelijk halen in Oostende zodat hij gisteren alweer terug thuis was. Zijn Audi werd getakeld en liep heel wat averij op. “Ik vrees zelfs dat hij klaar is voor de schroothoop”, zegt Rune. “Die kassei heeft niet alleen de ruit verbrijzeld maar ook heel wat schade aan de elektronica in mijn middenconsole aangebracht. Ik weet niet wat er nog allemaal hersteld kan worden.”

Bij de wegpolitie kwam uiteindelijk maar één melding binnen. Zij doen dan ook een oproep naar mogelijke getuigen of andere slachtoffers. “Wie denkt iets te weten of iets gezien heeft, mag zich altijd melden bij onze verkeerspost in Jabbeke”, aldus Decraemer. “Het kan gaan om andere automobilisten die op de snelweg reden en iets zagen. Of mensen die iets verdacht zagen op de snelwegbrug zelf.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier