Jongeren beschadigen wagens in Sint-Andries

05/05/17 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:04

Vandalen hebben woensdagnacht verschillende auto's beschadigd langs de Gistelsteenweg in Sint-Andries. Ze stampten voornamelijk de spiegels van de wagens af. "Al de tweede keer in een drietal jaar tijd", zegt Germain Bogaert (81).

Jongeren beschadigen wagens in Sint-Andries

© Getty Images/iStockphoto

Het was de politie zelf die gistermorgen opmerkte dat een vijftal wagens - die zowat achter elkaar geparkeerd stonden langs de Gistelsteenweg in Sint-Andries - beschadigd waren. Dat ging van krassen in het koetswerk tot afgestampte autospiegels. Meer dan vermoedelijk was dat het werk van enkele jongeren die op de fiets passeerden en het leuk vonden om hun voet tegen de autospiegels te plaatsen. Het gaat namelijk telkens om de spiegel aan de linkerzijde van de wagens.

"Geen fijn nieuws"

"Ik heb ze nochtans gehoord vannacht", zegt de bakkerin van bakkerij Stefan Vandaele. "Maar ik ben niet opgestaan om te kijken. Ze zouden waarschijnlijk ook al weg geweest zijn voor ik beneden was." De BMW van de bakker zelf werd ook beschadigd, maar zijn spiegels lieten de vandalen intact. Germain Bogaert, die iets verderop in de straat woont, had minder geluk. De spiegel van zijn Dacia Duster werd wel afgestampt. "Het was de politie die het mij vanmorgen (gistermorgen, red.) kwam vertellen", zegt de 81-jarige man. "Ik had het zelf nog niet gezien. Maar dat is uiteraard geen fijn nieuws om 's morgens vroeg te krijgen."

Zelfde daders?

Het is al de tweede keer dat Germain het slachtoffer is van vandalen. Zo'n drie jaar geleden werd de spiegel van zijn wagen al eens afgestampt. "En ook nu moet die waarschijnlijk vervangen worden", zegt hij. "Hoeveel dat precies kost, weet ik niet. Maar het is alleszins wel kostelijk." Onder de andere slachtoffers zit onder andere ook nog een Renault Traffic. Twee maanden geleden werden al enkele luxewagens in dezelfde buurt bekrast tijdens hetzelfde weekend. Er werden toen geen daders gevonden, maar mogelijk gaat het om dezelfde vandalen. De politie gaat ervan uit dat deze nieuwe feiten alleszins door drie jongeren gepleegd werden. Maar een identiteit van de drie is vooralsnog niet bekend.

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!