Jongens van 15 richten ware ravage aan na fuif in Keiem

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Twee jongens van 15 jaar hebben het gisterenochtend vroeg erg bont gemaakt in Keiem bij Diksmuide. Eén van de jongens werd zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

Chiro Klimop hield zaterdagavond haar Dust2Dust-fuif in een loods aan de Wittepoortstraat in Keiem De politie was al verschillende malen tussenbeide moeten komen door problemen op de fuif, maar de twee jongens uit Diksmuide hadden hun lesje niet geleerd. Een voorbijganger belde de politie omdat de twee een reeks auto’s aan het beschadigen waren. De twee waren tegen zes auto’s aan het stampen, trokken krassen in het koetswerk en stampten alle zijspiegels af.

Toen de politie hen in de boeien sloeg bleek een van hen bovendien veel te veel te hebben gedronken. Hij moest zelfs naar het ziekenhuis worden gebracht omdat hij aan comazuipen had gedaan. De politie bracht de ouders van de twee jongens op de hoogte. Ze maakten PV’s op met alle vaststellingen van het vandalisme. De ouders van de jongens zullen moeten opdraaien voor alle kosten, de factuur loopt intussen in de duizenden euro’s. Er wordt nu bekeken hoe het in de toekomst verder moet met de fuif. Alcoholen serveren aan jongeren dan 16 jaar is sowieso bij wet verboden.

“Niets wijst op aanwezigheid op fuif”

Maandagnamiddag liet PZ Polder weten de feiten toch wat te willen nuanceren. “Het klopt dat de politie tussenkwam in de Wittepoortstraat in Keiem, waar 6 wagens beschadigd werden”, klinkt het. “Eén van de twee verdachten was duidelijk onder invloed van alcohol en verloor in de Wittepoortstraat, de plaats van de feiten, het bewustzijn. Hij werd met de ziekenwagen afgevoerd. Het gaat duidelijk om een geval van comazuipen.”

“Er zijn echter geen redenen om een verband te leggen met de fuif, die op dat ogenblik doorging in een loods in de Ramboutstraat, zo’n 2 km verderop. Niets wijst er momenteel op dat de betrokken minderjarige voordien op deze fuif aanwezig was. Er zijn momenteel ook geen elementen die er op wijzen dat de verantwoordelijken van de Chiro de afspraken van het fuifcharter niet nageleefd hebben, noch dat ze sterke drank of breezers geschonken hebben.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier