Jongen van 19 uit Kuurne krijgt 15 maanden cel voor dealen op school

Redactie KW

Een 19-jarige uit Kuurne is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden effectief. Hij verkocht gedurende anderhalf jaar cocaïne op het Guldensporencollege in Kortrijk.

De tiener werd in april opgepakt nadat verschillende leraren klachten hadden geuit. Hij schepte op met zijn luxueuze levensstijl, die volgens de openbare aanklager voortvloeide uit zijn drugshandel. In juni kwam hij vrij onder voorwaarden, maar tijdens de rechtbankzitting kwam hij niet opdagen. “Ik zat op school”, gaf hij dinsdag als excuus voor zijn afwezigheid. Hij werd veroordeeld tot 15 maanden effectief en een boete van 6.000 euro. Daarnaast wordt 8.600 euro uit zijn vermogen – de geschatte drugswinsten – verbeurd verklaard.

Aangezien de man tijdens de behandeling niet kwam opdagen, vroeg het openbaar ministerie de onmiddellijke aanhouding. Maar omdat hij een vast adres heeft en wel aanwezig was bij de uitspraak van het vonnis, ging de rechtbank hier niet op in. De jongeman liet weten dat hij verzet zal aantekenen tegen het vonnis. Hij houdt vol dat hij niet dealde en dus onschuldig is.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier