Jongen van 16 opgepakt voor zware mishandeling man uit Kortrijk bij circuit in Valkenswaard

Redactie KW

De feiten speelden zich zondag 27 maart af op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Na een conflict op een fietspad werd het slachtoffer die bewuste zondag rond 20 uur belaagd door een groepje mannen. De Belg werd zo zwaar toegetakeld dat hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht. Hij liep onder meer twee schedelfracturen, hersenkneuzingen en een bloeding in de hersenen op.

Een kleine botsing met een scooterrijder vormde de aanleiding. Het slachtoffer liep met een vriend langs het tijdelijke kampeerterrein van de motorcross. Het tweetal schrok van de voorbijrijdende scooter. Een van hen raakte toevallig het windscherm van de scooter. De scooterrijder reed eerst door, maar keerde nadien terug met een groepje mannen. Toen liep de situatie compleet uit de hand.

Na de feiten voerde de Nederlandse politie een uitgebreid onderzoek. Sinds 27 maart is met een twintigtal getuigen gesproken. Uiteindelijk kwam de zestienjarige jongen als verdachte in beeld. De politie verdenkt hem van betrokkenheid, maar wat zijn rol precies geweest is, moet verder onderzoek uitwijzen. De recherche is ervan overtuigd dat er mensen zijn, die precies weten wat er die zondagavond gebeurd is, maar hun mond daarover houden.

Ondertussen kampt het slachtoffer nog elke dag met de grote gevolgen van de mishandeling. De dertiger liep blijvend hersenletsel op. Anderzijds laten de feiten op emotioneel en financieel vlak diepe sporen na. De politie bracht het slachtoffer maandagochtend op de hoogte van de arrestatie. De jonge verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De politie in Nederland verwacht de komende periode nieuwe arrestaties te verrichten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier