Jongeman verkocht zijn vriendin klappen omdat ze ‘lelijke schoenen kocht’

Redactie KW

De man uit Wervik werd al verschillende keren veroordeeld voor drugs en geweld.

Timmy Q. (27) uit Wervik is zeker geen onbekende bij het gerecht. Drugs en geweld zijn hem niet vreemd en daarvoor werd hij al diverse keren veroordeeld. Nu verscheen hij voor de rechter omdat hij Sofie H., maar ook Titia N. en Hendrik D., slagen en verwondingen zou hebben toegebracht, en dat allemaal in de pzomer van 2015.

De reden: zijn vriendin had een paar nieuwe schoenen gekocht en hij vond die niet mooi! Met hem stond ook Michäel V. (27) uit Wervik terecht wegens mededaderschap, maar die ontkende slagen te hebben uitgedeeld.

Diverse keren ontstak Timmy Q. in woede tegenover zijn vriendin, die blijkbaar ook geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Beiden hebben, zo bleek tijdens de zitting, een explosief karakter. Toen de vriendin van Timmy in de klappen deelde, slaagde ze er in in paniek te vluchten. Dat er slagen waren gevallen, werd ook bevestigd door een getuige. Het openbaar ministerie vorderde één jaar effectieve celstraf.

Meester Dimitri Vandenbroucke zei dat de feiten inderdaad niet te ontkennen waren, maar dat die te maken had met de agressie en het drugsgebruik van zijn cliënt. Daarom vroeg hij de rechter een straf met uitstel uit te spreken en geen celstraf. Het openbaar was het daarmee niet eens en vond een effectieve celstraf meer dan nodig, ook al omdat de beklaagde niets anders doet dan liegen.

Bij het einde van de zitting betuigde de beklaagde zijn spijt over wat gebeurde. Of dat allemaal ernstig te nemen was viel uit de gezichtsuitdrukking van de beklaagde en zijn tegenspraak evenwel niet op te maken. Vonnis op 18 februari.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier