Jongeman van 20 uit Antwerpen doodgeschoten op straat in Dadizele

© Foto VTM
Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag is een persoon doodgeschoten op straat in Dadizele. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper, bevestigt dat. Het onderzoek loopt.

De feiten deden zich maandagavond omstreeks 23.30 uur voor in de Geluwestraat in Dadizele, ter hoogte van huisnummer 17. “Iets na 23 uur hoorde ik plots 2 of 3 luide knallen”, vertelt Ward Bruggeman (23) die in de straat woont. De jongeman dacht eerst aan voetzoekers of vuurwerk, gezien er net halfoogstfeesten waren, maar nam toch een kijkje buiten. Daar zag hij dat het ernstiger was dan dat. “De neergeschoten man lag op straat”, vertelt Ward Bruggeman. Een aantal passanten was al gestopt en stond naast het slachtoffer. Zelf bleef Ward Bruggeman een tijd binnen uit voorzorg. “Het was niet duidelijk of de schutter nog in de buurt was”, vertelt hij.

Voor het slachtoffer, dat veel bloed verloor, kwam alle hulp te laat. Dinsdagochtend raakte bekend dat het slachtoffer een 20-jarige jongeman uit Antwerpen is.

Jongeman van 20 uit Antwerpen doodgeschoten op straat in Dadizele

De politie kwam snel ter plaatse en ging met een speurhond op zoek naar de daders, drie mannen, die te voet in de richting van Geluwe waren gevlucht. De buurt werd een tijdlang afgesloten.

De politie liet ook aan Audi A6 wegtakelen, het ging om de wagen van het slachtoffer.

Jongeman van 20 uit Antwerpen doodgeschoten op straat in Dadizele

(JPT/JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier