Jongeman uit Kortrijk krijgt jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

Redactie KW

Een 18-jarige Kortrijkzaan is vrijdag door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Hij was net vrij uit de gevangenis, toen hij alweer cannabis begon te dealen, ook aan minderjarigen.

Tijdens een politiecontrole begin april in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk nam beklaagde de benen. Hij had ruim 60 gram cannabis op zak, alsook 360 euro cash. Naar eigen zeggen had hij de drugs per toeval gevonden, maar was hij gevlucht omdat hij toen onder voorwaarden stond. Onderzoek wees echter uit dat hij toen al een maand cannabis verhandelde, onder meer aan minderjarigen.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van een jaar, omdat de man in staat van wettelijke herhaling verkeert. Hij liep al eerdere veroordelingen op voor inbreuken op de drugswet, onder meer in januari en februari van dit jaar nog. De voorzitter meende dat een strenge bestraffing daarom aangewezen was. “De probatievoorwaarden van eerdere vonnissen zijn nog niet opgestart of je bent ze al aan het schenden.”

Omwille van de herhaling en het dealen aan minderjarigen krijgt de tiener een jaar effectieve celstraf. Hij moet ook een boete van 6.000 euro betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier