Jongeman uit Gistel opgepakt voor vluchtmisdrijf in Oostende

Redactie KW

De dader van een ernstig ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende maandagavond is gevonden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De 20-jarige Gistelnaar heeft de feiten ondertussen ook bekend.

Een 61-jarige man uit Koekelare was maandagavond in de Zandvoordestraat aan het werk als bewakingsagent. Rond 22.50 uur stond hij op het fietspad een praatje te maken met de bestuurder van een bestelwagen. Op dat moment werd het slachtoffer opgeschept door een voertuig dat daarna de vlucht nam. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is ondertussen buiten levensgevaar.

De getuige had de nummerplaat niet gezien, maar verklaarde wel dat het om een kleine auto ging. De beschadigde Opel Corsa van de jonge Gistelnaar wekte dan ook argwaan bij de politie. Uiteindelijk bekende de jongeman dat hij verantwoordelijk was voor de aanrijding. Hij dacht naar eigen zeggen dat hij maandagavond tegen een paal was gereden.

Het rijbewijs van de aanrijder is voor 15 dagen ingetrokken. Na zijn verhoor mocht de jongeman beschikken, maar hij zal zich in principe later nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier