Jongeman gooide tijdens ruzie koksmes naar zijn vriendin

14/06/16 om 15:40 - Bijgewerkt om 15:40

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Oostendenaar tot twee jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor een poging tot doodslag op zijn vriendin.

Jongeman gooide tijdens ruzie koksmes naar zijn vriendin

© Getty Images/iStockphoto

Yoeri P. gooide een koksmes in de richting van zijn vriendin.

Op 28 september 2014 kreeg de beklaagde het in zijn woning in Ichtegem aan de stok met zijn vriendin. Tijdens de ruzie gooide P. een koksmes van ruim 25 centimeter in de richting van Silke V. (24). Het mes doorboorde de linkerbovenarm van het slachtoffer. Na ruim twee weken voorhechtenis werd haar vriend weer vrijgelaten.

Volgens de verdediging was er enkel sprake van onopzettelijke slagen en verwondingen. Yoeri P. zou immers het mes gegooid hebben om zijn vriendin uit te dagen, niet om haar te verwonden. Tijdens de schermutseling zou ze immers gedreigd hebben om hem neer te steken. Meester Ann Cattrysse vroeg om opschorting van straf.

De rechter oordeelde dat Yoeri P. zich wel degelijk schuldig maakte aan poging tot doodslag. Het koksmes werd immers met grote kracht gegooid, waardoor het potentieel dodelijk kon zijn.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!