Jongeman (23) uit Menen vermoordt zijn moeder en vlucht met haar de grens over

05/08/17 om 09:28 - Bijgewerkt op 07/08/17 om 13:25

Een geval van intrafamiliaal geweld is faliekant afgelopen in Menen. Een man van 23 vermoordde zijn moeder en vluchtte met het lijk de grens over, waar hij werd gearresteerd.

Jongeman (23) uit Menen vermoordt zijn moeder en vlucht met haar de grens over

De 23-jarige Menenaar. © Facebook

Vrijdag rond 15 uur kregen de hulpdiensten in het Franse Villeneuve-d'Ascq een oproep binnen: mensen hadden in een straat een man gezien die de keel was overgesneden. De hulpdiensten rukten meteen massaal uit. Eens ter plaatse vonden ze de 23-jarige Menenaar Huy N., fysiek in orde, maar wel verward.

In de wagen trof de politie wel een tapijt aan waarin het lichaam van een 50-jarige vrouw was gewikkeld. Zij was met verschillende messteken om het leven gebracht. Al snel werd duidelijk dat het om de moeder van de man, Sabine Christiaens, ging. De man kon zonder problemen ingerekend worden.

Zoektocht vader

De man en zijn moeder zouden in een woning in de Krokussenlaan een ruzie gehad hebben, waarbij de stoppen van eerstgenoemde zouden zijn doorgeslagen. De zus was getuige van de ruzie. De vader van de man werd gealarmeerd en trok meteen naar het ziekenhuis van Menen, maar zonder resultaat.

Het slachtoffer.

Het slachtoffer. © Facebook

Een team van deskundigen trok al naar de woning in de Krokussenlaan voor het nodige onderzoek. Het parket vroeg ook al de uitlevering van Huy N. aan de Franse autoriteiten aan. Hij zou al een paar jaar met psychische stoornissen kampen. Wat ervoor zorgde dat vrijdag bij hem de stoppen deed doorslaan, moet het onderzoek uitwijzen. (AXV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!