Jonge vrouw aangevallen door transmigranten in Zeebrugge

© BELGA
Redactie KW

Een vijftal transmigranten probeerde dinsdagmorgen een 22-jarige vrouw van haar fiets te trekken in Zeebrugge. De jonge vrouw diende klacht in bij de politie.

Kelly G. (22) uit Zeebrugge was dinsdag met haar fiets op weg naar haar werk wat verderop. Toen ze voor het rode licht stond in de Kustlaan werd ze lastig gevallen. Een groepje van een vijftal transmigranten begon er aan haar fiets te sleuren. “Ze trokken allemaal aan mijn fiets. Plots had er ook één mijn arm vast”, zegt ze. “Ik kon alleen maar denken aan het feit dat ik mijn fiets niet los mocht laten. Want wie weet wat zou er dan gebeuren.”

Een passant zag het gebeuren en stopte met zijn wagen. Hij dreigde ermee de politie te bellen en het groepje mannen liet los en zette het op een lopen. Kelly fietste in shock verder naar haar werk. Daar belde ze haar vriend op. “Hij ging aangifte doen bij de scheepvaartpolitie en een half uur later waren ze hier al om mijn verklaring op te nemen“, zegt ze.

De politie startte meteen een onderzoek en deed dat met succes. Want niet veel later konden ze twee verdachten oppakken. Het slachtoffer kreeg hun foto’s onder ogen en bevestigde dat zij betrokken waren. Zij werden allebei verhoord en een tijdje opgesloten in de cellen wegens het verstoren van de openbare orde. Omdat er verder niet echt sprake was van een misdrijf zal het daar wellicht bij blijven.

Voor Kelly zelf is de maat wel vol. “Ik woon vlakbij de kerk en elke ochtend ligt het grasplein vol transmigranten. Ze krijgen daar eten. En ik begrijp dat wel: die mensen moeten geholpen worden. Maar het gaat hier van kwaad naar erger. Ik hoor van mijn buurvrouwen ook dat zij niet meer alleen buiten durven komen. Na dit voorval is dat bij mij hetzelfde. Ik heb een klein kindje, maar ik durf het niet meer alleen gaan afhalen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier