Jonge verdachten bekennen brutale moord op Joyce Sparenberg in Gent

Redactie KW

De twee verschenen vanmorgen voor de raadkamer in Gent en blijven aangehouden

De twee verdachten die opgepakt zijn voor de roofmoord op de Loppemse Joyce Sparenberg (28) in Gent, hebben de feiten bekend. Dat is vernomen bij bronnen dicht bij het dossier. De twee verschenen vanmorgen voor de raadkamer in Gent en blijven aangehouden.

Het lichaam van Joyce, die een groot deel van haar jeugd doorbracht bij een pleeggezin in Loppem, werd op vrijdag 31 maart aangetroffen in haar appartement in de Neermeerskaai. Ze werd met zwaar geweld om het leven gebracht, zo bleek al snel uit het onderzoek. De familie kreeg zelfs de raad mee om het lichaam niet meer te gaan groeten in het mortuarium.

In het appartementsblok werd overal bloed aangetroffen, onder meer op de liftdeur. Wellicht was Joyce al enkele dagen dood voor ze gevonden werd. Zondagavond, negen dagen na de moord, werden twee verdachten opgepakt. Het gaat om twee jongemannen van 18 en 22 jaar oud uit het Franstalig landsgedeelte. Zij werden maandag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van roofmoord en verschenen vanmorgen voor de raadkamer in Gent. Bronnen dicht bij het dossier melden dat de twee de moord op Joyce bekend hebben, maar het Gentse parket kan dat voorlopig niet bevestigen. De vader van Joyce heeft zich ondertussen burgerlijke partij gesteld. Hij nam de gekende Gentse strafpleiter Johan Platteau onder de arm.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier