Jonge vader die zoontje schedelbreuk sloeg, is veroordeeld voor slagen aan agente

11/10/16 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:27

De rechter veroordeelde hem voor op opzettelijke slagen en verwondingen tot een celstraf van 10 maanden, waarvan de helft met uitstel.

Jonge vader die zoontje schedelbreuk sloeg, is veroordeeld voor slagen aan agente

Bram L. (21) - de man die zijn kind van enkele maanden oud enkele schedelbreuken mepte - is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot tien maanden cel voor het opzettelijke toedienen van slagen aan een politieagente.

Op 18 februari vorig jaar moest een patrouille tussenbeide komen voor nachtlawaai in Middelkerke. Eenmaal ter plaatse liep de interventie uit de hand. Het kwam tot een confrontatie waarbij Bram L. (21) een harde slag uitdeelde aan een vrouwelijke politieagente. De beklaagde kwam vorige maand geboeid de rechtszaal binnen en vroeg samen met zijn advocaat een werkstraf voor de feiten. Toen de rechter vroeg waarom hij in de cel zat, kon zijn advocaat niet anders dan de nieuwe feiten - zijn proces voor de slagen kwam er enkele dagen nadat hij zijn zoontje in elkaar had gemept - aan het licht te brengen.

Schedelbreuk

De man was het videospelletje FIFA aan het spelen en kon niet verdragen dat zijn zoontje om aandacht vroeg omdat hij honger had. Hij gaf de baby een zware vuistslag op het hoofd. De gevolgen waren dramatisch. Het kindje liep een 12-voudige schedelbreuk op en liep hersenschade op. De moeder lag op het ogenblik van de feiten te slapen in de kamer ernaast. Toen ze opstond en merkte dat het jongetje amper reageerde trokken ze samen naar het ziekenhuis. Daar redden de artsen voorlopig het leven van het levensgevaarlijk gewonde jongetje.

"Maar toch zou ik nog steeds een werkstraf willen vragen voor deze feiten", klonk het tijdens de vorige zitting bij zijn advocaat. De rechter ging daar deze ochtend niet op in. Hij veroordeelde L. voor op opzettelijke slagen en verwondingen tot een celstraf van 10 maanden, waarvan de helft met uitstel. L. moet ook nog een boete betalen van 600 euro.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!