Jonge vader die baby mishandelde, deelde ook rake klappen uit aan een agente

Redactie KW

Hij moest zich dinsdag ook nog voor slagen en verwondingen aan een politieagente verantwoorden. “Hij heeft soms woedeaanvallen en wil daar aan werken”, klinkt het.

Eerst een zaak van slagen en verwondingen aan de politie in de correctionele rechtbank. En daarna naar de raadkamer in verband met de poging tot doodslag op zijn twee maanden oude zoontje. Bram L. (21) uit Westende had een drukke en weinig sympathieke ochtend in de Brugse rechtbank gisteren. “Mijn cliënt is echt een emotioneel wrak“, zegt zijn advocaat Mathieu Langerock. “Zijn ogen zijn bloeddoorlopen van het wenen. Hij heeft zoveel spijt van wat er is gebeurd.”

Daarna danste hij op de combi

Maar dat Bram L. een opvliegend baasje is, moge duidelijk zijn. Hij moest zich dinsdag in de rechtbank verantwoorden omdat hij een agente van de politiezone Middelkerke enkele rake klappen had gegeven. Zij was in februari vorig jaar opgeroepen voor een geval van nachtlawaai bij Bram L. thuis. Samen met twee andere aanwezigen gaf hij haar daarbij een slag. Daarna danste hij op de combi. De twintiger zal op weten welke straf hij voor die feiten krijgt.

Toen de rechter vroeg waarom hij geboeid voor haar stond, moest hij toegeven dat hij was aangehouden op verdenking van poging doodslag op zijn twee maanden oude zoontje. En daarvoor verscheen hij even later voor de raadkamer. Die besliste om hem een maand langer in de cel te houden. “Hij beseft dat hij nu aan zichzelf moet werken“, zegt zijn advocaat. “Hij kampt met woedeaanvallen. Op het moment van de feiten was hij met het kindje alleen. En als het dan begon te wenen kon hij daar niet mee om.”

Bram L. mishandelde het kleine jongetje tot vier keer toe. Twee keer gaf hij het een stevige vuistslag in het gezicht. De baby liep daarbij in totaal twaalf schedelbreuken op en zal voor de rest van zijn leven hulpbehoevend zijn. Bram L. sloeg namelijk zo hard dat hij de linkerhersenhelft van zijn zoontje ‘tot moes’ sloeg.

Aanvankelijk ontkende hij de feiten, maar geleidelijk aan ging hij toch tot bekentenissen over. Volgens zijn advocaat durfde hij niet eerder toegeven wat er gebeurd was. “Uit schaamte ten opzichte van zijn vriendin, uit schrik voor het einde van de relatie”, klinkt het. “Maar hij heeft zoveel spijt van wat hij gedaan heeft. Hij vraagt vaak naar zijn zoontje en zou hem graag zien. Al ligt dat nu natuurlijk moeilijk.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier