Jonge gigolo uit Ieper die 200.000 euro kreeg van landbouwer vrijgesproken voor oplichting

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft de West-Vlaamse gigolo Lorenzo D. (22) vrijgesproken van oplichting. De man kreeg van een 88-jarige boer ruim 200.000 euro, maar het hof zegt dat hij enkel de waarheid verbloemde en dat de boer hem vrijwillig betaalde.


Na de dood van zijn vrouw nam een 88-jarige boer en koster uit Heuvelland contact op met een 22-jarige gigolo uit Ieper via een contactadvertentie.

Omdat plots grote bedragen terecht kwamen op de rekening van de gigolo, begon de politie een onderzoek. De kinderen van de landbouwer dienden een klacht in en beschuldigden de gigolo van oplichting. Die zou hun vader geld afhandig hebben gemaakt met allerlei smoesjes onder het mom dat hij geld nodig had voor alimentatie en voor een woning, en dat hij een zwaar ongeval had gehad.

Het hof van beroep in Gent oordeelt nu dat de 88-jarige landbouwer het geld vrijwillig gaf in ruil voor seksuele prestaties. Verder oordeelde het hof dat Lorenzo D. enkel de waarheid verbloemde, maar dat er geen sprake is van listige kunstgrepen of oplichting en dus ook niet van strafbare feiten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier