Jonge Fransman steelt auto van oprit in Aartrijke

Redactie KW

Dinsdagmorgen liep een 24-jarige Algerijn uit Roubaix tegen de lamp nadat hij in Aartrijke een auto gestolen had. In Bellegem werden drie mannen uit Roubaix bij de lurven gevat.

Tijdens een verkeerscontrole langs de Torhoutse Baan haalde interventieploeg Kouter dinsdagmorgen kort na middernacht een personenwagen uit het verkeer. Aan het stuur zat de 24-jarige Algerijn N.Z. uit Roubaix. De wagen bleek gestolen te zijn in Aartrijke.

De Algerijn stal de auto met valse sleutel een wagen vanop een oprit. De eigenaar was nog niet op de hoogte van de diefstal toen de politie hem erover aansprak.

De wagen werd in beslag genomen en getakeld. N.Z. werd gearresteerd voor verder onderzoek.

Drie verdachten gevat in Bellegem

Politiezone Vlas kon maandag in Bellegem drie Fransen arresteren. De verdachten zijn afkomstig uit Roubaix. Een auto met Franse nummerplaat had de aandacht getrokken van een alerte automobilist die meteen de politie verwittigde. Een interventieploeg trof kort daarna een defect voertuig aan met drie inzittenden in de Kwabrugstraat in Bellegem. Een zoeking in het voertuig liet vermoeden dat de verdachten in aanmerking kwamen voor eerder gepleegde inbraken.

Verder onderzoek kon de verdachten niet linken aan recente inbraken in onze regio maar één persoon bleek toch gezocht voor inbraken in de politiezone Deinze-Zulte. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft uiteindelijk een onderzoeksrechter aangesteld en de Fransman naar Gent laten overbrengen voor verder rechercheonderzoek.

(mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier