Jonge dievegges slaan toe in Kortrijk maar worden opgepakt in Waregem

Redactie KW

De twee hadden een bejaarde vrouw geld afhandig gemaakt in Kortrijk, maar door de samenwerking tussen twee politiezones werden ze korte tijd later al gevat.

Donderdag 4 februari rond 15.30 uur werd een bejaarde dame, die slecht te been is, aan de uitgang van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk aangesproken door twee meerderjarige meisjes. Ze vroegen om een petitie in te vullen en geld te doneren ten voordele van het goede doel. Terwijl het ene meisje op het slachtoffer inpraatte en zo voor afleiding zorgde, stal het andere meisje geld uit de portefeuille, die in de handtas van de oude vrouw zat. Het slachtoffer stelde pas later vast dat er geld uit haar portefeuille verdwenen was en alarmeerde de politie.

De twee verdachten vluchtten daarna richting station, waar ze de trein namen naar Waregem. Ook daar gingen ze op zoek naar slachtoffers voor hun valse petitie. Doordat de politiezone Mira op dezelfde radiofrequentie zit als de PZ Vlas, waren ze meteen op de hoogte van de feiten in Kortrijk. Beide verdachte meisjes werden even later ook in Waregem opgemerkt en opgepakt door een politiepatrouille.

In opdracht van het parket, afdeling Kortrijk, werden de twee verdachten overgebracht naar het commissariaat van de PZ Vlas voor verder onderzoek.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier