Jonge dealer uit Brugge geklist nadat hij… zijn wagen verkeerd parkeert

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie trof in de wagen een deel van de drugsvoorraad aan, en kon de jonge dealer daarna op heterdaad betrappen.

Wie drugs dealt, loopt beter niet in de kijker. En al zeker niet in die van de politie. Maar dat had Benny D., twintiger uit Brugge, niet helemaal goed begrepen. Want donderdagnamiddag parkeerde hij zijn wagen verkeerd vlakbij een pand dat hij gebruikte om drugs op te slaan en te verkopen. Enkele werkmannen belden de politie omdat de auto in hun weg stond. Zonder dat ze het wisten, hielpen ze de politie op die manier een grote drugsdealer klissen.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de wagen niet gesloten was. Eén van de agenten ging dan ook in de auto op zoek naar gegevens van de eigenaar. Maar in plaats daarvan vond hij een aanzienlijke hoeveelheid weed: twee zakken met daarin telkens 250 gram. Benny D. had die blijkbaar achteloos in zijn auto laten liggen.

De hoeveelheid was niet bepaald voor eigen gebruik. Maar dat bleek uiteindelijk nog maar een peulenschil te zijn van wat Benny D. (26) effectief bezat en verkocht. De politie spoorde de man op en kon achterhalen dat hij in een pand in Verbrand Nieuwland in Brugge – de straat waar hij ook verkeerd geparkeerd stond – verbleef. Bij een huiszoeking kon de politie de twintiger daar niet veel later op heterdaad betrappen. In het huis vonden ze ook heel wat drugs: 1.164 xtc-pillen, meer dan een kilo speed en grote hoeveelheden weed en cocaïne. De straatwaarde van de drugs liep dan ook in de tienduizenden euro’s op.

Op het moment van de huiszoeking kwam bovendien nog een kompaan in het pand toe. Hij wordt ervan verdacht mee in de drugshandel te zitten en ook drugs te verkopen. Ook hij werd dan ook door de politie opgepakt.

Intussen verschenen ze voor de eerste keer voor de raadkamer in Brugge. Die heeft besloten om het duo een maand langer in de cel te houden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier