Jonge dader van roofmoord op 83-jarige vrouw in Ardooie naar correctionele rechtbank

28/06/16 om 21:14 - Bijgewerkt om 21:14

Een 20-jarige jongen uit Roeselare, die uit handen gegeven werd na de roofmoord op een 83-jarige vrouw in Ardooie, moet zich voor de bijzondere jeugdkamer van de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden.

Jonge dader van roofmoord op 83-jarige vrouw in Ardooie naar correctionele rechtbank

Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.

De jongen was 17 jaar oud op het moment van de feiten, maar kon volgens de jeugdrechter niet succesvol meer begeleid worden met een hulpverleningstraject. De feiten vonden plaats in januari 2013. Gillian V. brak de woning van de 83-jarige vrouw binnen, verkrachtte haar en bracht haar om het leven met messteken. De jeugdrechter in Kortrijk besliste om de jongen uit handen te geven en de jeugdrechter in beroep volgde het eerste vonnis.

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent heeft nu beslist dat hij niet voor het hof van assisen moet verschijnen, maar wel voor de bijzondere jeugdkamer van de correctionele rechtbank van Brugge. De jongeman blijft aangehouden.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!