Jonge Bruggeling veroordeeld voor uitgelokte doodslag, nu werkstraf voor vechtpartij

Redactie KW

Een jonge Bruggeling die eerder al veroordeeld werd voor uitgelokte doodslag heeft van de Brugse correctionele rechtbank een werkstraf van zestig uur gekregen voor zijn rol in een vechtpartij. Op 2 mei 2013 bracht Kenneth H. Steve D. (34) met een messteek om het leven.

Die bewuste ochtend stormde het slachtoffer samen met zijn kompaan Danny A. het appartement van Kenneth H. in Assebroek binnen. De overvallers hadden de intentie om geld en drugs te stelen. H. greep naar een mes en stak Steve D. in de borst. Hij probeerde het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren.

Uitlokking, dus geen assisen

De raadkamer was van oordeel dat er sprake was van uitlokking, waardoor Kenneth H. niet voor het hof van assisen moest verschijnen. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelde hem in maart 2014 tot een gevangenisstraf van achttien maanden met uitstel. Voor zijn drugshandel had hij eerder al twaalf maanden met uitstel gekregen. Beide straffen dreigen door deze nieuwe zaak binnenkort effectief te worden.

Op 18 juli 2014 was H. in de Brugse uitgaansbuurt getuige van een vechtpartij. Toen Liam B. zich tegen een van zijn vrienden keerde, kwam de beklaagde zelf tussenbeide. Hierbij kreeg het slachtoffer een vuistslag in zijn gezicht. Het OM vorderde een effectieve celstraf van vier maanden. Mieke Byttebier, advocate van de beklaagde, vroeg om een wersktraf op te leggen.

60 uren werkstraf

De rechter ging in op de vraag van de verdediging en veroordeelde H. tot een werkstraf van 60 uur. Als hij de werkstraf niet uitvoert, moet hij alsnog vijf maanden de cel in.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier