Jonge Bruggeling, veroordeeld voor uitgelokte doodslag, nu opnieuw voor rechter voor vechtpartij

Redactie KW

Een jonge Bruggeling, die eerder al veroordeeld werd voor uitgelokte doodslag, heeft zich donderdag opnieuw voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor zijn rol in een vechtpartij.

Op 2 mei 2013 bracht Kenneth H. Steve De Bouvere (34) met een messteek om het leven. Die bewuste ochtend stormde het slachtoffer samen met zijn kompaan Danny A. het appartement van Kenneth H. in Assebroek binnen. De overvallers hadden de intentie om geld en drugs te stelen. H. greep naar een mes en stak Steve De Bouvere in de borst. Hij probeerde het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren.

De raadkamer was van oordeel dat er sprake was van uitlokking, waardoor Kenneth H. niet voor het hof van assisen hoefde te verschijnen. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelde hem in maart 2014 tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. Voor zijn drugshandel had hij eerder al 12 maanden met uitstel gekregen. Beide straffen dreigen door het nieuwe dossier effectief te worden.

Vuitslag in Brugse uitgaansbuurt

Op 18 juli 2014 was H. in de Brugse uitgaansbuurt getuige van een vechtpartij. Toen Liam B. zich tegen één van zijn vrienden keerde, kwam de beklaagde zelf tussenbeide. Hierbij kreeg het slachtoffer een vuistslag in zijn gezicht te verwerken. Het OM vorderde een effectieve celstraf van vier maanden.

De verdediging merkte op dat de feiten eigenlijk niet veel om het lijf hadden. Daarnaast legde meester Mieke Byttebier uit dat haar cliënt het door zijn eerdere veroordeling nog steeds moeilijk heeft om zijn leven terug op de rails te krijgen. Ze vroeg om Kenneth H. een werkstraf op te leggen.

De rechter doet uitspraak op 4 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier