Jonge Bruggeling riskeert alsnog effectieve celstraf voor uitgelokte doodslag

Redactie KW

Een jonge Bruggeling riskeert van de Brugse strafrechter alsnog een effectieve celstraf te krijgen voor uitgelokte doodslag.

Kenneth H. kreeg 18 maanden met uitstel, maar het openbaar ministerie heeft naar aanleiding van een nieuwe veroordeling gevraagd om die voorwaarden in te trekken.

Niet voor hof van assisen

Op 2 mei 2013 stormde Steve De Bouvere (34) samen met zijn kompaan Danny A. het appartement van Kenneth H. in Assebroek binnen. De overvallers hadden de intentie om geld en drugs te stelen. H. greep naar een mes en stak Steve De Bouvere in de borst. Hij probeerde het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren.

De raadkamer was van oordeel dat er sprake was van uitlokking, waardoor Kenneth H. niet voor het hof van assisen hoefde te verschijnen. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelde hem in maart 2014 tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. Voor zijn drugshandel had hij eerder al 12 maanden met uitstel gekregen.

Vechtpartij in uitgaansbuurt

Die straffen dreigen nu effectief te worden. Op 18 juli 2014 raakte H. in de Brugse uitgaansbuurt immers betrokken in een vechtpartij. Hiervoor veroordeelde de rechter hem begin juni tot een werkstraf van 60 uur. Het openbaar ministerie vroeg dinsdag om de voorwaardelijke straffen van de beklaagde om te zetten in een effectieve celstraf van 30 maanden.

Kenneth H. liet verstek gaan en ook zijn advocate Mieke Byttebier was niet op de hoogte van de zitting. De rechter doet uitspraak op 20 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier