Jonge Blankenbergse vrouw terug vrij na steekpartij

Redactie KW

De 31-jarige vrouw die zaterdagnacht haar vriend neerstak, is alweer vrijgelaten. Dat besliste de Brugse raadkamer deze morgen. Ze stak haar vriend met een vleesmes in zijn zij. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar herstelt goed.

De feiten speelden zich even voor 3 uur ‘s nachts af in een appartement langs de Koning Albert I-laan in Blankenberge. K.V. kreeg het er aan de stok met haar vriend. Die gooide eerst een fles gin naar haar hoofd en deelde enkele rake klappen uit. De jonge vrouw nam daarop een vleesmes en het liep helemaal uit de hand. Toen haar vriend toch niet weg bleef, haalde ze ermee uit.

De man zeeg neer en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat ondertussen beter met hem en hij werd al verhoord. “Hij bevestigt dat hij haar niet altijd goed behandelde”, zegt Kris Vincke, advocaat van de vrouw. “Zijn verhaal stemt eigenlijk overeen met dat van haar. Bovendien waren ex-vriendinnetjes ook niet bepaald positief over hem. Ondertussen liet hij al weten dat hij wel weer met haar verder wil.”

De raadkamer vond het vanmorgen niet nodig om de jonge vrouw langer in de cel te houden. Het parket ging niet tegen die beslissing in beroep. Er geldt wel een contactverbod met het slachtoffer.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier