Jef Vermassen: “Hij wilde haar vermoorden op het moment dat hij zou klaarkomen”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge over de regenputmoord heeft meester Jef Vermassen gepleit dat Dimitri Delsael (36) zijn echtgenote met voorbedachten rade wurgde.

Volgens de advocaat van de vader van Laurie Aelgoet (25) had de beschuldigde zijn beslissing al drie dagen voor de feiten genomen.

Aan het begin van de namiddagzitting schetste meester Eva Mercken in haar pleidooi de levensloop van Laurie Aelgoet. “In haar relatie met Delsael gaat alles snel: samenwonen, zwanger, verloven, trouwen. Twaalf dagen na het huwelijk starten ze met relatietherapie. Dat hoort toch niet bij de wittebroodsweken?” Aelgoet kenden in haar relatie met de beschuldigde heel wat problemen. “Die pinkstermaandag is ook een heel groot deel van haar zussen overleden. Hun hart is uit hun lijf gerukt. Ze zijn in een nachtmerrie die nooit stopt beland. Ik heb zelf ook een tweelingzus, ik weet wat Melanie voelt.”

De zonnekoning gaat van zijn troon gestoten worden, dan nog door een zieke, misschien in zijn ogen een zot

Na een zelfmoordpoging was Laurie Algoet in de psychiatrie beland, waar ze een relatie aanknoopte met een medepatiënt. “De zonnekoning gaat van zijn troon gestoten worden, dan nog door een zieke, misschien in zijn ogen een zot. Weet je wat voor vernedering dat is voor een narcist?”, aldus meester Jef Vermassen. Op vrijdag 17 mei 2013 trok Delsael al naar de psychiatrie. “Een getuige heeft gezien hoe hij ze in de wagen sleurde. Want ze moest mee naar huis en finito. Ze moet doodsbang geweest zijn.”

Op maandag 20 mei waagde de beschuldigde volgens meester Vermassen een nieuwe poging. “Zijn dochtertje is mee, zo kan hij haar naar buiten lokken. En dan brengt hij T. weg. Bij Vicky Storm was het mislukt omdat ze begon te huilen, dat mocht niet weer gebeuren.” Ook het hondje van Laurie speelde wellicht een rol in de feiten. “Hij had nog een manier nodig om haar naar huis te lokken. Dat hondje moet er iets mee te maken hebben. Hij begint erover in zijn eerste sms als ze al dood is.”

Dat zou de ultieme kick geweest, het orgasme van zijn leven

Opvallend genoeg had Delsael diezelfde namiddag nog seks met het slachtoffer. “Het is onzin dat die vrouw op dat moment voorstelt om nog te vrijen. Hij wilde haar vermoorden op het moment dat hij zou klaarkomen. Dat zou de ultieme kick geweest, het orgasme van zijn leven.” Volgens meester Vermassen had de beschuldigde echter de pech dat het slachtoffer haar sjaaltje had uitgedaan. Hij wurgde haar uiteindelijk in de woonkamer.

Uit alle handelingen na de feiten leiden de burgerlijke partijen af dat de feiten zeker niet in een opwelling gebeurden. Zo ging Delsael het sjaaltje samen met een oude broek weggooien. Wellicht zat het lichaam een tijdje in zijn wagen verborgen. “Daarom wilde hij niet met zijn auto naar de politie. En dan had hij nog een aanhangwagen nodig ook. Ze moest dus uit die waterput. Had hij een plaatsje op het oog? Of ging hij ze in stukken zagen?”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier