Jan Ypermanziekenhuis waarschuwt voor valse ziekenhuisvrijwilligers

Redactie KW

Het Jan Ypermanziekenhuis waarschuwt mensen uit de regio Ieper voor valse ziekenhuisvrijwilligers en -medewerkers die steunkaarten en producten verkopen.

Op de Facebookpagina van het Jan Ypermanziekenhuis verscheen deze middag deze post:

“LET OP: Er wordt misbruik gemaakt van de naam van het Jan Yperman Ziekenhuis. Personen gaan langs van deur tot deur in Merkem, Boezinge… en stellen zich voor als zogenaamde vrijwilligers van het Jan Yperman Ziekenhuis waarbij ze steunkaarten of producten verkopen voor zieke kinderen (ten voordele van het Kinderkankerfonds). Dit gaat NIET om een actie van het ziekenhuis. De ontvangsten worden NIET aan het ziekenhuis doorgestort. Vraag deze personen om hun ‘ziekenhuisbadge’ te tonen. Meld deze vorm van misbruik aan de politie.”

“We hebben deze oproep gelanceerd omdat we bezorgd zijn dat onze naam misbruikt wordt”, zegt woordvoerder Els Ingelaere van het Jan Ypermanziekenhuis. “Bovendien gaan de betrokken personen vrij agressief te werk. De steunkaarten die worden aangeboden kosten minimum 7,5 euro. Als je er niet op ingaat, komen de daders vrij assertief uit de hoek en blijven ze aandringen door bijvoorbeeld te zeggen dat de kinderen met kanker de steun echt nodig hebben. We werden voor het eerst op de hoogte gebracht van deze praktijken via onze website. Voorlopig zijn er gevallen bekend in Merkem en Boezinge, maar mogelijk zijn er al meer slachtoffers. Wij raden hen dan ook aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie. Ondertussen hebben wij ook al klacht ingediend.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier