Jabbeekse ontvoeringszaak afgesloten

De twee mogelijke ontvoerders konden nooit geïdentificeerd worden. © iStock
Redactie KW

Twee jaar nadat een 15-jarig meisje bijna ontvoerd werd in het centrum van Jabbeke werd de zaak geklasseerd. De speurders konden geen verdachte identificeren en het onderzoek werd afgesloten.

Eind september 2015 ontstond in Jabbeke heel wat commotie rond een poging tot ontvoering in het centrum. Twee mannen probeerden er op de hoek van de Constant Permekelaan en de Dwarsstraat een 15-jarig meisje in hun bestelwagen te sleuren. Ze kon zich op tijd losrukken en vluchtten. De politie en het parket namen de feiten onmiddellijk ernstig. “Wij twijfelen niet aan wat het slachtoffer ons vertelt”, zei procureur Fien Maddens toen over de zaak. Er werden ook robotfoto’s van de twee mannen gemaakt. Die werden uiteindelijk wel nooit verspreid.

Twee jaar na de ontvoeringspoging werd het onderzoek zonder resultaat afgerond. De twee mogelijke ontvoerders konden nooit geïdentificeerd worden. Het parket besliste dan ook om de zaak zonder gevolg te klasseren. Sindsdien kwamen ook geen gelijkaardige meldingen meer binnen in Jabbeke of omstreken.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier