Jaar na vergiftiging in Izegemse Pulobar is er nog steeds geen duidelijkheid

Zondag is er een herdenkingsmoment voor Sarah die een jaar geleden aan een methanolvergifting overleed. (GF)
Redactie KW

Een jaar nadat de 29-jarige Sarah Palaisy overleden is na het drinken van vergiftigde alcohol in de Izegemse zomerbar Pulobar, is het nog altijd niet duidelijk wie aansprakelijk is voor haar dood. “Het wordt tijd dat de waarheid naar buiten komt.”

Begin juni 2017 stierf de 29-jarige Diksmuidse Sarah Palaisy aan een methanolvergiftiging. Die liep ze op tijdens een avondje stappen met haar vriend Diego Justin (48) en enkele andere vrienden in de Izegemse zomerbar Pulobar. Ongeveer een jaar later staat nog altijd niet vast wie Sarah vergiftigde.

“Wanneer vernemen we eindelijk eens iets? Waarom duurt het toch zo lang voor we horen wie achter de dood van mijn vrouwtje zit?”, vraagt Diego Justin zich af. De Izegemnaar had al een tiental jaar een relatie met het slachtoffer. “Zij was de vrouw van mijn leven. De eerste maanden na haar dood bezocht ik elke dag haar graf in Diksmuide. Nu doe ik dat nog wekelijks. Samen met de familie onderhoud ik het graf. Doordat het onderzoek nog lopende is, mogen wij er nog geen steen op leggen. Zowel de familie als ik wil haar op een deftige manier begraven.”

De nabestaanden van Sarah en haar vriend hopen dat de waarheid ooit aan het licht komt. “Deze zaak mag zeker niet in de vergeetput geraken. We willen niet dat Sarah vergeten wordt. Ik denk wel dat we ooit te weten zullen komen wat er precies gebeurde, dat hoop ik toch.”

Diego besloot om een herdenkingsmoment te organiseren waarop hij alle vrienden van Sarah uitnodigt.

“Op die manier brengen we het onderzoek opnieuw in de aandacht. Ik doe dit niet enkel voor mezelf, maar ook voor de familie en de vrienden die met zoveel vragen zitten.”

Lach en een traan

Nu het overlijden van Sarah ongeveer een jaar geleden is, komen er bij haar vriend opnieuw heel wat emoties los. “Enkele maanden nadat ze gestorven was, lukte het wel om me te herpakken. Het nieuws dat ik straks voor het eerst opa word, gaf me ook een duwtje in de rug. Nu de datum van het overlijden van Sarah dichterbij komt, wordt het opnieuw moeilijker.”

De voorbije dagen stelde de Izegemnaar een playlist met de lievelingsmuziek van zijn geliefde samen die zondag tijdens het herdenkingsmoment in Ingelmunster zal worden gedraaid. Hij liet ook hangertjes maken die de aanwezigen aan Sarah zal doen herinneren. “Onder de noemer ‘met een lach en een traan’ willen we Sarah zondag op een eenvoudige manier herdenken. En nu maar hopen dat er binnenkort nieuws komt over hetgeen er met haar is gebeurd.”

Het parket kon woensdag geen verder commentaar geven over het onderzoek. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier