Jaar effectieve celstraf voor Oostendse bordeelhoudster

© iStock
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 61-jarige Nederlandse van Ghanese origine veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf voor het houden van twee prostitutiehuizen in Oostende. Agnes D. en haar Nederlandse echtgenoot maakten zich ook schuldig aan valsheid in geschrifte.

De bal ging aan het rollen toen de politie een onderzoek startte naar mensenhandel in de bars L’Opéra II en Golden Dream II. Volgens getuigenissen moesten de prostituees er immers in onhygiënische en zelfs ronduit vuile omstandigheden werken. Agnes D. en Martinus S. (60) zaten twee maanden in voorhechtenis, maar van mensenhandel bleek uiteindelijk toch geen sprake te zijn.

Het onderzoek bracht wel gesjoemel met de overeenkomsten van de meisjes aan het licht. Na een vorige veroordeling in 2012 besloot Agnes D. enkel nog ‘kamers’ te verhuren. De prostituees betaalden 120 euro huurgeld per shift van 12 uur. Op papier werden de vitrines echter voor 120 euro per week verhuurd.

De verdediging benadrukte dat van dwang geen enkele sprake was. “Het is eigenlijk geen gedoogbeleid, maar gewoon een hypocriet beleid. Waarom wordt die ene uitbaatster eruit geplukt?”, aldus meester Geert Ampe. Voor de schriftvervalsing werd tevergeefs de vrijspraak gevraagd. De beklaagden beweerden dat het gewoon om een vergissing ging.

Agnes D. werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van een jaar en een geldboete van 6.000 euro. Haar partner kreeg acht maanden voorwaardelijk en 3.000 euro boete.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier