Jaar effectief voor messteek aan liefdesrivaal

05/04/17 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:35

De Kortrijkse strafrechter heeft een twintiger woensdag veroordeeld tot een effectieve celstraf van een jaar, nadat hij de nieuwe vriend van zijn ex neerstak. Zijn huidige vriendin, die het aangevallen koppel sloeg en schopte, krijgt zes maanden met uitstel.

Jaar effectief voor messteek aan liefdesrivaal

In de nacht van 20 op 21 juli 2015 kwam de twintiger per toeval zijn ex-vriendin en haar nieuwe partner tegen. De ontmoeting vond plaats in de buurt van het Kortrijks politiecommissariaat. De ex en haar partner vluchtten, maar werden achtervolgd en door Alex B. en zijn nieuwe vriendin afgetroefd. Alex B. stak met een mes in het hand en been van zijn rivaal. Hij beweert dat ze uitgedaagd werden. Volgens de burgerlijke partij waren er al eerdere incidenten geweest.

Op 9 augustus 2016 stak het paar ook spandoeken in brand. Daarbij werden ze op heterdaad betrapt door de politie. "Het was maar een grap", vergoeilijkten B. en zijn vriendin op het beklaagdenbankje, die dronken waren toen ze het vuur stookten.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!