Jaar cel voor uithaal met glasscherf in Oostendse uitgaansbuurt

22/11/16 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:30

De Brugse strafrechter heeft een 32-jarige Algerijn voor een vechtpartij in de Oostendse uitgaansbuurt tot één jaar celstraf veroordeeld, waarvan drie maanden met uitstel. Rachid T. bracht met een glasscherf twee ernstige snijwonden toe, maar bleef de feiten halsstarrig ontkennen.

Jaar cel voor uithaal met glasscherf in Oostendse uitgaansbuurt

Op 6 augustus viel de beklaagde tijdens een feestje in café Suite 18 enkele vrouwen lastig. Hij probeerde volgens getuigen zelfs onder hun rokjes te voelen. Door het vrijpostig gedrag van de Algerijn ontstond er een schermutseling, waarop Jaime C. (22) tussenbeide kwam om de gemoederen te bedaren. Rachid T. wreef plots met zijn hand over de kaak van de Oostendenaar en maakte nog een zwaaiende beweging in de richting van zijn nek. Enkele seconden later besefte het slachtoffer dat T. hem twee diepe snijwonden had toegebracht.

De verdachte kon een maand later ingerekend worden. Tot op zijn proces bleef hij de feiten ontkennen. Nochtans hadden getuigen hem als dader aangewezen en werd hij op de zitting formeel herkend door het slachtoffer. "Op een bepaald moment heeft hij zich gebukt om een glasscherf op te rapen of een cuttermes uit zijn kous te halen", aldus Jaime C.

Rachid T. kreeg uiteindelijk één jaar gevangenisstraf, waarvan drie maanden met uitstel. "Het is jammer dat je niet over de brug komt met bekentenissen. Drie mensen hebben het je zien doen. In onze samenleving neem je je verantwoordelijkheid en vergoed je de schade die je aanricht", sprak rechter Paul Gevaert hem streng toe.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!