Jaar cel voor steekpartij onder dronken Polen

02/06/17 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:26

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 38-jarige Pool bij verstek veroordeeld tot een celstraf van één jaar, waarvan de helft met uitstel, voor slagen en verwondingen aan een 43-jarige landgenoot. Het slachtoffer lag op tafel zijn roes uit te slapen toen hij werd aangevallen met een mes.

Jaar cel voor steekpartij onder dronken Polen

In de nacht van 30 april op 1 mei 2016 dronk Robert D. samen met enkele andere Polen heel wat alcohol in zijn bungalow op een camping in Bredene. Robert M. maakte die avond nogal wat misbaar over de vermeende diefstal van een radio. Toen D. met zijn hoofd op tafel lag te slapen, haalde de beklaagde uit met een slagersmes.

De feiten hadden grote gevolgen voor de zelfstandige stukadoor. D. liep diepe snijwonden op aan zijn hand en in zijn gezicht, waardoor hij enkele maanden arbeidsongeschikt was. Het slachtoffer ondervindt tijdens zijn werk nog steeds hinder en kreeg al een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro toegewezen. Zijn advocaat had door het grote inkomstenverlies om 25.000 euro gevraagd. De rechter stelde een gerechtsdeskundige aan om de precieze schade bij het slachtoffer te onderzoeken.

Op het proces vorderde het openbaar ministerie een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. De rechter veroordeelde Robert M. uiteindelijk tot één jaar celstraf, waarvan de helft met uitstel. Ook de geldboete van 600 euro is voor de helft voorwaardelijk.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!