Jaar cel voor misbruik voor kinderverzorger internaat tehuis in Kuurne

21/06/16 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:30

Een 37-jarige kinderverzorger van een tehuis voor bijzondere jeugdzorg in Kuurne is veroordeeld tot een celstraf van één jaar voor misbruik van een 13-jarige jongen uit het internaat.

Jaar cel voor misbruik voor kinderverzorger internaat tehuis in Kuurne

Het bestuur van de overkoepelende scholengroep stapte zelf naar het gerecht toen het aanwijzingen had dat er iets schortte aan het gedrag van de Kortrijkzaan. Er volgde meteen ook een preventieve schorsing, die op vandaag nog altijd geldt. Uit het gerechtelijk onderzoek bleek dat de kinderverzorger zich inderdaad bezondigde aan de aanranding van een 13-jarige jongen uit het internaat. Dat gebeurde bij hem thuis in Kortrijk, toen de jongen ging studeren bij zijn lievelingsbegeleider. Er volgden ongepaste, seksuele aanrakingen en handelingen. De rechter achtte het bewezen dat hij daarbij misbruik maakte van zijn gezag als begeleider.

"Pedofiele neigingen"

Tijdens het onderzoek vloog de kinderverzorger in de cel. Die periode sprak de rechter als effectieve straf uit, de rest van de gevangenisstraf van één jaar blijft voorwaardelijk als hij zich aan enkele strenge voorwaarden houdt. Zo mag hij geen contact meer hebben met minderjarigen of het slachtoffer. Volgens de gerechtspsychiater heeft de man pedofiele neigingen en dringt een intensieve behandeling zich op. Hij toonde ondertussen spijt, laat zich begeleiden en startte al vrijwillig met het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer en zijn ouders. In totaal moet hij hen 2.500 euro morele schadevergoeding betalen. De rechter beval dat de uitspraak ter kennis gebracht moet worden aan de werkgever.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!