Jaar cel voor inbreker die naar Gentse Feesten wil

© BELGA
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft Gentenaar Zakaria M. (24) tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor zijn rol in twee inbraken. Zijn broer Ibrahim (19) vreesde bij een straf met voorwaarden de Gentse Feesten te moeten missen en werd tot één jaar effectief veroordeeld.

Op 31 maart pleegden Ibrahim M. en Benjamin N. (23) een inbraak in de Red Market in Gent. De buit werd ondergebracht bij Zakaria M., de vermoedelijke spilfiguur in de bende. Het drietal trok diezelfde avond nog naar Brugge, omdat de buit voor Zakaria M. niet volstond. Met een hamer sloopten ze de vitrine van een winkel van Proximus. De broers M. probeerden gsm’s te stelen, maar konden op heterdaad betrapt worden. Benjamin N. had het op dat moment al op een lopen gezet. De beklaagde beweerde dat hij aan die tweede inbraak niet heeft meegewerkt en werd hiervoor vrijgesproken. Voor zijn rol in de andere inbraak kreeg hij één jaar effectief.

Gentse Feesten

Bij zijn vrijlating door de raadkamer kreeg Ibrahim M. onder andere een uitgaansverbod opgelegd. Aan de justitie-assistent vertelde de jongeman echter dat hij een voorwaardelijke celstraf misschien niet zag zitten. De Gentenaar wilde immers onder geen beding de Gentse Feesten missen. Ondertussen is er nog een andere kink in de kabel gekomen. Sinds zaterdag zit M. opnieuw in voorhechtenis voor een inbraak. Hij ziet dus wellicht toch de Gentse Feesten aan zich voorbijgaan.

Zakaria M. vroeg de vrijspraak voor de inbraak in Gent. In een poging om N. op de zitting te beschuldigen praatte hij zichzelf echter aan de galg. Dat zorgde blijkbaar voor frustraties bij de beklaagde. In het cellencomplex begon hij elleboogstoten uit te delen aan de politie. Hij slingerde hen ook allerhande verwensingen en doodsbedreigingen naar het hoofd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier