Izegemnaar valt agenten aan in kantoor van de onderzoeksrechter

04/04/17 om 10:15 - Bijgewerkt om 10:14

De politie aanvallen is nooit een goed idee. Maar hen aanvallen in het kantoor van de onderzoeksrechter is dat zo mogelijk nog minder.

Izegemnaar valt agenten aan in kantoor van de onderzoeksrechter

© GettyImages/iStockphoto

Een veertiger uit Izegem was maandag zodanig kwaad, omdat hij terug naar de gevangenis moest, dat hij twee agenten aanviel. Hij nam één ervan zelfs even in een wurggreep. Maar de twee agenten konden de agressieveling uiteindelijk snel overmeesteren. De man was vrij onder voorwaarden, maar werd onlangs betrapt bij een woninginbraak. Daarom besliste de onderzoeksrechter gisteren om hem opnieuw aan te houden. Het signaal voor de veertiger om de onderzoeksrechter uit te schelden.

Stuk bureau gesneuveld

Toen de agenten hem wilden boeien, sloegen zijn stoppen helemaal door. Hij viel de twee politiemensen aan. In de schermutseling sneuvelde zelfs een stuk van het bureau van de onderzoeksrechter. De twee agenten slaagden er uiteindelijk in om de agressieveling te overmeesteren. Ondertussen waren ook al heel wat andere agenten naar het kantoor van de onderzoeksrechter afgezakt. "Mijn cliënt ging niet akkoord met zijn aanhouding en liet zich niet boeien", zegt zijn advocaat Karel Simaey. "Hij toonde zich inderdaad weerspannig en dat mondde uit in een vechtpartij. De man was vooral heel gefrustreerd over het feit dat hij terug naar de gevangenis moest."

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!