Izegemnaar krijgt geen straf voor betasten van zijn dochter

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 49-jarige man uit Izegem geen straf opgelegd voor de jarenlange aanranding van zijn dochter. Het slachtoffer was amper 9 jaar oud toen de feiten begonnen.

De rechter hield rekening met het feit dat de zaak heel lang aansleepte.

Op 10 mei 2010 deed de moeder van het slachtoffer aangifte van de aanrandingen, die op dat moment al vier jaar bezig waren. J.V. zou tijdens zijn bezoekrecht in Ardooie meermaals de ontluikende borsten van zijn dochter betast hebben. Daarnaast stelde hij haar regelmatig seksueel getinte vragen. Eind november 2010 vergreep de beklaagde zich nogmaals aan zijn dochter.

Tijdens zijn verhoor bekende J.V. de feiten. Na een eerste onvolledige dagvaarding bleef het dossier echter bijna drie jaar lang onaangeroerd liggen. De verdediging pleitte dan ook dat de redelijke termijn overschreden was. De rechtbank hield met dat aspect rekening bij het bepalen van de strafmaat. Bovendien heeft de beklaagde nog een blanco strafblad en heeft hij ondertussen terug een goed contact met zijn dochter.

Opvallend genoeg werd het vonnis exact zes jaar na de aangifte uitgesproken, nota bene op de verjaardag van de beklaagde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier