Izegemnaar krijgt celstraf voor steekpartij in Roeselare

02/05/17 om 14:11 - Bijgewerkt op 07/05/17 om 08:28

Een 44-jarige man uit Izegem is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden voor een steekpartij langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare.

Izegemnaar krijgt celstraf voor steekpartij in Roeselare

Op 15 juni vorig jaar kreeg een drugsverslaafde man uit Wervik één messteek in de rug. De Izegemnaar had op de vrijspraak gehoopt omdat de messteek onopzettelijk was, maar daar ging de rechter niet op in. Hij verblijft al drie maanden in de cel.

Pas toen kon hij opgepakt en verhoord worden over de steekpartij. Hij verbleef als kraker in het leegstaande Centuryhotel in Izegem. Op 15 juni vorig jaar was hij samen met enkele anderen - één voor één op de dool of actief in het drugsmilieu - aanwezig in een woning in de Rumbeeksesteenweg toen een drugsverslaafde uit Wervik er kwam aankloppen. Het slachtoffer was onder invloed van MDMA, cocaïne, cannabis en amfetamines en volledig opgefokt na een telefoontje over flirterig gedrag van zijn ex-vriendin. Op straat kwam het tot een confrontatie tussen de Izegemnaar en de man uit Wervik, die een messteek in de borstholte opliep. Hij overleefde het voorval en weigerde ook maar één verklaring af te leggen. De rechter veroordeelde de Izegemnaar niet voor poging doodslag, maar voor opzettelijke slagen en verwondingen.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!