Ivoriaan troggelde Brugse vrouw 52.000 euro af via datingsite

Redactie KW

Mohamed K. leerde het slachtoffer kennen via een datingsite en maakte haar in totaal 52.000 euro lichter.


De Ivoriaan kon door zijn vriendelijke en nette voorkomen snel het vertrouwen winnen van de 58-jarige Brugse. Na een tijdje begon hij haar met allerlei vreemde smoesjes om geld te vragen. Zo maakte Mohamed K. de vrouw wijs dat een familielid getroffen was door longkanker. Hij beweerde ook dat hij in de cel was beland en geld nodig had om zich vrij te kopen. De eerste storting bedroeg slechts 500 euro, maar in totaal maakte de oplichter 52.000 euro buit.

De beklaagde gaf zijn rol in de feiten toe, maar benadrukte dat hij niet het brein achter de oplichtingen is. Twee andere Ivorianen ontkenden met klem dat ze van de praktijken van hun landgenoot afwisten. Kpekpe D. en Digbeu D. vergezelden K. wel eens naar Brugge. “Ze hebben er zelf niets aan verdiend, maar gingen enkel een paar kleinere bedragen afhalen. Van de praktijken van de andere beklaagde waren mijn cliënten niet op de hoogte”, pleitte meester Marnix Decloedt.

De rechter veroordeelde Mohamed K. tot 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een geldboete van 3.000 euro met uitstel. De twee andere beklaagden werden vrijgesproken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier