Italiaanse vrouw verdachte van overval op juwelier in Knokke-Heist vrij op borg

06/09/16 om 19:00 - Bijgewerkt om 19:00

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

Italiaanse vrouw verdachte van overval op juwelier in Knokke-Heist vrij op borg

Lydia G. uit het Waalse Verviers moet wel een borgsom van 2.500 euro betalen. Haar echtgenoot Goran G. blijft twee maanden langer in de cel.

Op 20 juni drongen twee gemaskerde mannen de juwelierszaak langs de Kustlaan binnen. De overvallers richtten een pistool op de aanwezige werknemer en bonden hem vast. Ze gingen aan de haal met juwelen en horloges, maar de precieze omvang van de buit is niet bekend. Dankzij doorgedreven speurwerk van de politiezone Damme/Knokke-Heist en de FGP Brugge konden uiteindelijk twee verdachten opgepakt worden. De Serviër Goran P. werd geïdentificeerd als één van de overvallers. Zijn landgenoot Goran G. zou op de uitkijk gestaan hebben.

Enkele weken later belandde ook de echtgenote van Goran G. in de cel. Lydia G. zou een rol gespeeld hebben tijdens de voorbereidingen van de overval, maar ontkent net als haar man. Goran P. gaf ondertussen wel al zijn aandeel in de overval toe. Het onderzoek spitst zich momenteel toe op de zoektocht naar de tweede overvaller.

(BELGA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: