Italiaanse blijft in de cel voor vals geld in bakkerij in Knokke

30/08/16 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 23-jarige Italiaanse, die verdacht wordt van valsmunterij, met een maand verlengd. Monica B. gaf vorige week een vals briefje van 100 euro uit in een bakkerij in Knokke.

Italiaanse blijft in de cel voor vals geld in bakkerij in Knokke

Op woensdag 24 augustus rond 18.30 uur betaalde de jonge Italiaanse een kleine aankoop met een vals briefje van 100 euro. In de bakkerij rook men onraad en verwittigde men de politie. Even later kon de verdachte in de buurt ingerekend worden. De vrouw is niet aan haar proefstuk toe en werd in 2013 al eens betrapt op het uitgeven van vals geld. De onderzoeksrechter heeft de verdachte donderdagochtend aangehouden. De vrouw beweert dat ze niet wist dat het biljet vals was.

In februari werden al twee Italianen aangehouden voor valsmunterij. De Napolitanen deden met valse briefjes van 50 en 100 euro kleine aankopen in verschillende Belgische voetbalstadions. De Brugse strafrechter veroordeelde hen in augustus tot 18 maanden gevangenisstraf met uitstel. Donderdag start voor de Brugse correctionele rechtbank ook nog een grote zaak van valsmunterij in Oostende.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!