Italiaanse aangehouden voor mensensmokkel in Zeebrugge

© BELGA
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 54-jarige Italiaanse aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte probeerde met drie Albanezen de ferry naar het Verenigd Koninkrijk te nemen.

Een voertuig met Bulgaarse nummerplaat bood zich dinsdagavond in de haven van Zeebrugge aan om in te schepen richting Verenigd Koninkrijk. De vier inzittenden, twee mannen en twee vrouwen, leken op het eerste zicht allemaal in het bezit van Italiaanse identiteitspapieren. “De grenscontroleurs van de scheepvaartpolitie ontdekten evenwel dat drie onder hen van Albanese origine waren en valse Italiaanse documenten voorlegden“, aldus procureur Frank Demeester.

De 54-jarige bestuurder van het voertuig werd opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Ondertussen is de Italiaanse vrouw aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer in Brugge zal vrijdagochtend beslissen of de verdachte langer in de cel moet blijven. Het voertuig werd in beslag genomen en zal later op het proces voor de correctionele rechtbank wellicht verbeurd verklaard worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier