Irakees smokkelde 8 mensen in zijn Fiat Doblo

Redactie KW

Een 23-jarige man uit Irak riskeert een celstraf van 4 jaar voor mensensmokkel en weerspannigheid tegen Franse gendarmes. De beklaagde, die de feiten ontkent, verscheen voor de rechter van Ieper.

Vorige jaar werd in Poperinge een Fiat Dobro met daarin 8 mensen tegengehouden. Dat gebeurde na een achtervolging vanuit Frankrijk. De bestuurder van de wagen werd aangehouden voor mensensmokkel en voor weerspannigheid. Tijdens zijn vlucht had hij immers spullen uit het voertuig gegooid, met de bedoeling de politie te hinderen. De Irakees werd voor de rechter gebracht, waarbij hij een celstraf van 4 jaar riskeert. Zijn raadsman vraagt echter de vrijspraak. Volgens de advocaat zit de verkeerde man in het beklaagdenbankje.

“Volgens de politie zat mijn cliënt aan het stuur”, aldus de advocaat. “De echte mensensmokkelaar kon die dag niet rijden omdat hij een verwonding aan zijn been had.” Nog volgens de verdediging was het enkel de bedoeling van de beklaagde om in Engeland te geraken. Vonnis nu vrijdag.

(CMW)

Voor meer relevante informatie, zie ook Nieuwe Fiat in stock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier