Intussen meerderjarige dader blijft aangehouden voor roofmoord op bejaarde vrouw in Ardooie

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van een 18-jairge man uit Roeselare met drie maanden verlengd. Hij wordt verdacht van een roofmoord op een bejaarde vrouw uit Ardooie. Op het ogenblik van de feiten was de dader nog minderjarig, maar de jeugdrechter heeft hem uit handen gegeven.

Begin januari 2013 probeerde de toen 17-jarige man in te breken in de woning van de vrouw uit Ardooie. Hij had naar eigen zeggen enkel de bedoeling om geld en haar auto te stelen. Het slachtoffer werd met 34 messteken om het leven gebracht. Daarna ging de dader aan de haal met de Range Rover van het slachtoffer. Hij zou van plan geweest zijn om naar het buitenland te vluchten. Twee dagen later kon hij al ingerekend worden.

Eind 2015 voor het hof van assisen

In december besliste de jeugdrechter in Kortrijk dat de jongeman als een volwassene berecht moet worden. Op 26 februari werd die beslissing in beroep bevestigd. Pas daarna kon de onderzoeksrechter opdracht geven om te starten met het moraliteitsonderzoek. Daardoor kan het nog enkele maanden duren voor het onderzoek is afgerond. De man zal waarschijnlijk pas eind 2015 voor het hof van assisen in Brugge moeten verschijnen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier