Insulineverpleegster probeert vergeefs voorwaardelijk vrij te komen

Redactie KW

De 33-jarige verpleegster die verdacht wordt van een dubbele poging tot gifmoord, komt niet voorwaardelijk vrij.

De verdediging had een verzoekschrift ingediend, maar dat werd afgewezen door de rechtbank. Tanja R. uit Diksmuide spoot in een rusthuis in Lichtervelde opzettelijk een grote dosis insuline in bij twee patiënten die niet aan diabetes leden.

Insuline

Op 22 juni 2013 werd Georges Deschepper (88) plots ernstig ziek in rusthuis ‘t Hof in Lichtervelde. De man uit Izegem lag een week lang in coma. In januari 2015 werd in hetzelfde woonzorgcentrum ook een 88-jarige dementerende patiënte plots heel ziek. In beide gevallen hadden de slachtoffers een grote dosis insuline toegediend gekregen.

Het personeel van ‘t Hof werd op de rooster gelegd. Hierbij kwam vooral Tanja R. in het vizier van de speurders. Eind september 2015 stond in Brussel een test met de leugendetector gepland. Vlak voor de test bekende R. de feiten. Beide slachtoffers overleden enkele maanden na de feiten. Het gerecht onderzocht nog een honderdtal andere overlijdens, maar ontdekte geen andere slachtoffers.

Op dinsdag 3 mei werd de zaak uitgesteld naar de zitting van 31 mei. De verdediging had de zaak liever gepleit en diende een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidstelling in. “We hadden het gevoel dat de zaak op de lange baan terecht begon te komen”, aldus meester Mélanie Sevenant. Volgens de gerechtspsychiater vormt R. een gevaar voor de maatschappij, waardoor de rechtbank besliste om haar toch langer in de cel te houden.

Door het uitstel kreeg de verdediging alsnog de kans om de medische dossiers van de slachtoffers te laten onderzoeken. Vooral de hoeveelheden insuline zijn hierbij van cruciaal belang. Ondertussen is dokter Jan Bolt aangesteld als tegenexpert.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier